Kennis

De Zinkmeesters weten écht alles over zink en koper, dus je kan ze alles vragen. Alleen de beste vakmensen mogen de titel "Zinkmeester" dragen. Advies of inspiratie nodig? Laat het ons weten.

Kunde

Als de Zinkmeesters het niet kunnen dan kan het nergens. Hoe complex of groot je opdracht ook is, wij weten er raad mee.

Kwaliteit

We werken volgens de hoogste standaarden en met de laatste technieken. Met een Zinkmeester werken levert gegarandeerd de hoogste kwaliteit. 

Zinkmeesters Brochure

Jouw link naar Zink

Al eeuwenlang zijn zink en koper populaire materialen voor bouwprojecten. De metalen zijn niet alleen mooi, maar ook betrouwbaar, onderhoudsvrij en duurzaam.  Wanneer je je zinken en koperen dak-, gevel- en gootconstructies laat uitvoeren door een specialist, gaan deze gegarandeerd een mensenleven lang mee.

Vereniging De Zinkmeesters is in 1992 opgericht vanuit de verantwoordelijkheid om vakmanschap te leveren. Werken met zink en koper is een kunst die we willen beschermen en perfectioneren. Wat is jouw link naar Zink? 

 Download hier de Zinkmeesters Brochure

Logo Duurzaam Bouw Metaal

Wie vernieuwend en verantwoord wil bouwen kiest voor circulaire bouwmaterialen zoals zink, koper en lood. Niet alleen zijn deze duurzaam, maar ook vrij van onderhoud en creëren geen afval. De Stichting Duurzaam Bouwmetaal biedt alle informatie over duurzame bouwmaterialen. Voor meer informatie over de bouwmetalen en de stichting verwijzen wij je graag naar de website van de Stichting Duurzaam Bouwmetaal: www.duurzaambouwmetaal.nl

KOMO Certificering

Alle aangesloten leden van De Zinkmeesters zijn in het bezit van het “KOMO-procescertificaat” en werken volgens de beoordelingsrichtlijnen (BRL-5212) en uitvoeringsrichtlijnen (URL-0299/09). Het KOMO-certificaat laat zien dat de leden volgens de meest actuele richtlijnen werken.

Ook worden projecten die onze Zinkmeesters zijn gerealiseerd, getoetst en beoordeeld door de onafhankelijke keuringsinstantie “SKG-IKOB”. Zo ben jij verzekerd van de hoogste kwaliteit.

Het antwoord op veel gestelde vragen over zink

Waarom is zink duurzaam?
Zowel zink als koper zijn duurzame bouwmaterialen en hebben een extreem lange levensduur. Daarnaast is zink 100% recyclebaar en is het na langdurig en betrouwbaar gebruik makkelijk opnieuw te gebruiken. Ook heeft zink een hoge restwaarde. Eigenschappen die lang niet alle materialen hebben en daarom heel geschikt voor duurzame bouwprojecten.

Wat zijn circulaire bouwmaterialen?
Circulair en duurzaam bouwen is een belangrijk punt vanuit de Nederlandse overheid en de vraag naar circulaire bouwmaterialen neemt daardoor toe. Zink is een circulair bouwmateriaal omdat het na gebruik weer gerecycled kan worden en daarmee een gesloten kringloop heeft. Al het gebruikte zink komt na een lang leven weer terug in de kringloop.

Wat is de levensduur van zink?
Titaanzink heeft een buitengewoon lage corrosiewaarde (aantasting van het materiaal) en daardoor ook een zeer geringe emissiewaarde. De levensduur van kundig gemonteerde dakgoten uit titaanzink is meer dan 60 jaar. Dakbedekkingen of gevelbekledingen van titaanzink beschermen een gebouw tot wel 150 jaar.

Wat is het verschil tussen ferrometalen en non-ferro metalen?
Je spreekt van een ferrometaal wanneer deze ijzer als component bevat. Wanneer een metaal geen ijzer bevat, noem je het een non-ferrometaal. Zink is een non-ferrometaal en daardoor makkelijker te vormen, lichter van gewicht en beter bestand tegen corrosie.  

Kan ik bij Zinkmeesters terecht voor zink op maat?
Bij de Zinkmeesters kan je terecht voor de meest uiteenlopende zinkwerken. We durven zelfs te zeggen dat als wij iets niet kunnen, je het nergens zal vinden. Hoe ingewikkeld of groot een opdracht ook is, wij weten er wel raad mee.

Is zink duurzamer dan alternatieven en niet milieubelastend?
Er is veel onderzoek beschikbaar waaruit blijkt dat de toepassing van zink in de bouw geen schadelijke gevolgen heeft voor het milieu. Talloze (inter-)nationale onderzoeken wijzen dit uit.

Hoe is de wetgeving omtrent het gebruik van zink? 
De toepassing van bouwzink in Nederland is wettelijk toegestaan. Ontmoediging (laat staan een verbod) van reguliere toepassingen van bouwzink is in strijd met het beleid van het Rijk. Gemeenten mogen de toepassing van zink niet verbieden, maar zij hebben uiteraard een zorgplicht en op basis hiervan kunnen aanvullende eisen worden gesteld bij uitzonderlijke toepassingen van zink. Bijvoorbeeld: zeer grote zinken daken. De gemeente kan zo’n toepassing ter discussie stellen maar moet dit wel met feiten en cijfers onderbouwen.