Selecteer een pagina

Leerlingen strijden om de titel ‘Beste installateur of elektrotechnicus’

Op donderdag 17 maart gingen 24 VMBO 3e jaars leerlingen uit de regio de strijd aan om de felbegeerde titel van beste installateur of elektrotechnicus in de wacht te slepen.

Bij Installatiewerk Brabant-Zeeland in ’s-Hertogenbosch werden de leerlingen ontvangen om vervolgens een korte uitleg te krijgen wat de opdracht inhoudt. Zij kregen de hele dag de tijd om een CV ketel, groepenkast voor elektra en verwarming goed aan te sluiten. Voortdurend liepen juryleden rond. Ze keken en beoordeelden hoe leerlingen te werk gingen, of ze nauwkeurig werkten, hoe ze samenwerkten etc. Voor al deze vaardigheden werden punten toegekend.

Enthousiasme door wedstrijdelement

“Behalve dat dit een hele leuke activiteit is voor leerlingen, is het ook belangrijk om het vak Installatietechniek en Elektrotechniek meer bekendheid te geven”, zegt initiatiefnemer Henk Verstappen van Het Hooghuis. Zijn leerlingen maar ook leerlingen van het Elde College enSG de Overlaat dingen mee naar de hoofdprijs. “Leerlingen zijn zo enthousiast na deze dag, dat zij dit overbrengen en uitdragen naar andere techniekleerlingen. Wij hopen dan ook dat leerlingen daadwerkelijk deze richting kiezen.”

De prijsuitreiking werd door de heer Henri Elsen, directeur van de Kemkens groep gedaan. Hij sprak zijn waardering uit naar de leerlingen dat zij het vak Installatie- en Elektrotechniek een warm hart toedragen.

Kiezen voor het vak

Het Lokaal Platform Installatietechniek regio ’s-Hertogenbosch en omstreken, waarin bedrijven, scholen en betrokken organisaties zijn vertegenwoordigd, ondersteunt dit initiatief van harte. Het is belangrijk dat op het VMBO, jonge scholieren kennis kunnen maken met het vak. Door interesse op te wekken en kennis te laten maken met het vak, kunnen ze later doelbewust een keuze maken.

Winnaar

Bart Verhoeven vertegenwoordigde scholengemeenschap de Overlaat in Waalwijk  en behaalde de eerste prijs bij de afdeling installatietechniek.

Bart ( 14 jaar ) is de zoon van Thom Verhoeven, en in de toekomst de 5e generatie “Verhoevens”

Na zijn huidige opleiding wil Bart verder gaan met metalen dakbedekking en leibedekking.